In 1929 is Piet Cellarius sr. gestart met de dames- oud-1en herenkapsalon aan de Schoolstraat in Deventer. Na enkele jaren is de kapsalon verhuisd naar de Zwolseweg, waar de salon ook werd uitgebreid met parfumerie e.d.

In 1956 is Piet sr. met de salon verhuisd naar het huidige pand aan de Ossenweerdstraat 1.

Piet Cellarius jr. is in 1959 bij zijn vader in de salon komen werken. Hij nam de zaak over op 12 februari 1966. Fridy, de vrouw van Piet jr., is toen ook in de kapsalon komen werken, zij nam de damessalon voor haar rekening. Fridy is in 2005 gestopt met haar werkzaamheden in de salon. De dames worden tegenwoordig door Demi, Sam en Noa voorzien van trendy kleurtjes en kapsels.
In 1991 heeft de zoon van Piet jr., Edwin Cellarius de salon versterkt. Het herenvak is echt een passie van Edwin. In 2004 heeft Edwin de salon van zijn ouders overgenomen.

Op 1 februari 2016 is Demi Cellarius (dochter van Edwin en Angelique) het team komen versterken en ook de jongste dochter Sam Cellarius is sinds februari 2022 in het team gekomen!

Inmiddels al 4 generaties kappers en met bijna 100 jaar jaar ervaring is Cellarius haarmode ook nog eens de oudste kapsalon in Deventer !

Er is bekend dat in +/- 1830 al een kapper Cellarius actief was in Deventer, een broer van een verre overgrootvader. Hij was gevestigd “achter de muren” en heette toen nog “de Barbier”.